Euroforest Zrt.

Erdőgazdálkodás

Rólunk

Az Euroforest Zrt. 2000-ben 210.000.000 Ft alaptőkével , erdőgazdálkodási céllal alakult. A Zrt. a további fejlesztések megvalósításához 2006-ban 345.000.000 Ft-re emelte alaptőkéjét.

Az Zrt. által használt terület nagysága az évek során folyamatosan növekedett, jelenleg 301,95 hektár területen gazdálkodik a vállalkozás.

A Társaság az általa birtokolt teljes Békés megyei földterületeken nyárfaerdő termesztéssel foglalkozik.

A Dél - Alföldi Erdőgazdaság által közzétett 10 éves termelési átlag adatok alapján megállapítható, hogy ebben a térségben az általunk jónak ítélt nyereséggel lehet erdőgazdálkodást folytatni.

A nyárfaerdőn belül a nemes nyár az a fafajta, ami jó termelési eredményeket mutatott, és tenyészideje az egyéb fafajták tenyészidejével összehasonlítva aránylag rövidnek tekinthető.

A nemes nyárfa tenyészideje telepítéstől számított 12-17 év, amit az időjárási viszonyok befolyásolhatnak. Jelenleg az erdő telepítése az utolsó fázisába érkezett, a növendék fáink lassan elérik azt az időt, amikor már felhasználásra kerülhetnek.

A sok éves tapasztalat egyértelműen igazolta, hogy a nyárfaerdők fejlődéséhez az itt található földterületek megfelelőek és az időjárási viszonyok az erdő fejlődése szempontjából is általában kedvezőek.

Ezek az ismeretek alapján döntött a társaság menedzsmentje , hogy egy hosszú távú beruházásba kezd és a rendelkezésünkre álló földterületeket nemes nyárral telepíti be.

EuroForest Zrt.